Zamykání chrání účty proti hádání hesla. Pokud někdo zadá několikrát po sobě chybné heslo, systém účet dočasně zamkne a po nastavené době ho sám zase odemkne. Funkce je ve výchozím stavu zapnutá.
Nastavení najdete v Nastavení systému, záložka Hlavní, v boxu Zamykání po neúspěšných přihlášeních. Zamykání je nezávislé na zásadách hesla - lze ho používat i bez vynucování složitosti hesla.
Zamčený účet se odemkne automaticky po uplynutí doby zamčení. Dříve ho lze odemknout těmito způsoby:
Zamčené účty jsou v přehledu uživatelů označené ve sloupci se stavem účtu ikonou zámku. Po najetí myší se zobrazí text „Dočasně zamčeno do …“. Stejný stav ukazuje i žlutý štítek na kartě uživatele. Po uplynutí zámku se účet automaticky zobrazí opět jako aktivní.